Friday, February 1, 2013

bangunan itu


bangunan itu
masih gah disitu.

dunia semakin maju
jalan raya semakin lebar
ianya tetap disitu.

bangunan itu.

Location : Silk Highway
Date       : 30th January 2013

the fact is,snap from inside the car. hajat dihati nak snap sunset.try try ini yang terbaik. walaupun kurang cantik gambar ni,but it have a story and memory. there is our school! Sekolah Kebangsaan Taming Jaya.
walaupun zaman dah berubah,jalan makin besar,bangunan makin banyak,kereta pun makin banyak,tapi bangunan itu tetap disitu,terus kukuh ditempat yang sama. =)

Friday, January 25, 2013

rasanya tak perlu kot update segala rasa tak puas hati terhadap family,boifren,girlfriend dan segalanya kat blog+twitter? malulah orang lain baca,terus cop kau negatif.

btw,kalau bercinta, nak hubungan tu kekal plus tahan lama. dan cadang nak pergi jauh, tak yahlah update segala kat twitter. gaduh pun nak update, boifren tak mesej pun nak update. malulah orang lain baca. awak perempuan. (pesanan ni untuk diri sendiri juga)

dulu aku pun macam tu jugak, tapi bila lama-lama rasa tak yah kot.lagipun umur dah meningkat, matured lah sikit.

umur makin meningkat, tingkah laku pun harus mengikut umur. 

#motifentry-tiadaentry. #nasihatbuatkawankawandandirisendirijuga.=)

Friday, December 21, 2012

RODA



roda.
hidup ini umpama roda.
kadang kala diatas,kadang kala dibawah,

pernah dulu aku berada diatas,
dan kini aku berada dibawah.

zaman persekolahan,aku sentiasa mendapat terbaik sehinggalah matrik,
tapi tidak di universiti.tapi aku redha.

Allah dah susun cantik hidup kita.
Dia tahu apa yang terbaik untuk kita.
mungkin sekarang kita susah,kita dibawah.
tapi kita tak tahu apa yang jadi 10 tahun akan datang.

anything happen in your life,just face it.even though its hard.
just follow the flow.but don't forget to make a lot of effort before tawakal to Allah.

Allah always with us. =)

Sunday, December 9, 2012

blogging?

sudah lama tidak berblog, bila jenguk-jenguk entry lama,macam kelakar baca entry zaman-zaman kanak-kanak. 

yeah, i will 23 years old in 40 days more! 

motif?

Wednesday, November 21, 2012

lumrah hidup #1

bila miskin,bila hina,
semua pandang rendah,semua pandang buruk,
semua cakap bukan-bukan,semua cakap takda kelas,
tak mengaku itu saudara.

bila kaya,bila harta melimpah,
semua pandang tinggi,semua pandang baik,
semua cakap baik-baik,semua cakap standart,
dan dan mengaku saudara rapat.

lumrah hidup,
duit,harta kekayaan dipandang tinggi,
dialah hebat,dialah penjamin masa depan.

kerana duit,
ada bercerai berai,putus saudara,putus sahabat.
putus segala-galanya.

kerana duit.